Vijesti

Uručene stipendije učenicima Medrese i FiS-a

img_6626Dana 19.09.2016. godine u Velikoj Sali Mešihata uručeno 50 stipendija u vrijednosti od po 400 eura učenicima Medrese „Gazi Isa-beg“ i Fakulteta za islamske studije, od čega je 40 za učenike Medrese, a 10 za studente FIS-a.

I ove godine donator stipendija je gospodin Ferhan Sejdović koji je poznat kao veliki vakif, ponovo u obrazovnom djelu olakšao školovanje učenicima Medrese i FIS-a. On je stipendije uručio učenicima, u prisustvu predsjednika Mešihata IZ-e muftije dr. Mevlud ef. Dudića, dekana FIS-a dr. Enver ef. Gicića, kao i profesora Medrese Gazi Isa-beg u Novom Pazaru.

„Sretan je –kaže muftija Dudić- onaj narod koji u svojim redovima ima one sa visokom svijesti za sve one koji stiču znanje na Allahovom putu. Ovo je samo dio hajrata, sadake i dio dobrih djela koje Ferhan Sejdović i njegova porodica čine“.

Mr. Muhedin  Latifović, profesor u Medresi je istakao da među ljudima ima onih koji žive i nakon smrti jer su za života učinili mnogo dobrih djela.

Dekan FIS-a, dr. Enver ef. Gicić naglasio je prisutnima da je gospodin Sejdović uvakufio nešto što će vrijediti sve dok oni budu učili i druge podučavali tom znanju.

Želja vakifa gospodina Ferhana Sejdovića  je da djeca završe svoje školovanje i budu dobri učenici, i kako je naglasio da prije svega poštuju svoje roditelje.

Predsjednik Mešihata muftija Dudić u znak zahvalnosti uručio je vakifu poklon sliku-umjetničko djelo.

                                                                                                                                             Informativna služba

img_6592img_6606img_6613img_6600img_6618img_6622img_6582img_6585img_6593img_6599

Leave a comment