Vijesti

Promovirana Islamska misao 5

16. 12. 2011. je u organizaciji Fakulteta za islamske studije u Novom Pazaru (FIS) u Velikoj sali Mešihata priređena promocija petog broja naučnog časopisa “Islamska misao”.

 

Peti broj Zbornika naučnih radova profesora i asistenata FIS-a, sadrži petnaest objavljenih radova iz različitih naučnih oblasti. Promoteri „Islamske misli“ na večerašnjoj promociji bili su prof. dr. Džemil Bektović, prof. dr. Hasan Džilo i mr. Mustafa Fetić, koji su se u svojim komentarima osvrnuli na svaki objavljeni rad ponaosob, ali su bili jednoglasni u ocjeni da je Islamska misao slobodna i otvorena misao koja daje doprinos prosperitetu cjelokupnog čovječanstva.

Zbornik je promoviran pred velikim brojem studenata i profesora FIS-a kao i drugih vjernika, a na kraju su organizatori ovo vrijedno štivo prisutnima besplatno podijelili.

Fakultet za islamske studije je samim štampanjem Zbornika i ovom promocijom još jednom potvrdio da je izrastao u jednu od vodećih institucija koje se pored očuvanja vjerskog identiteta Bošnjaka Sandžaka bave i razvojem naučne misli.

Izvor: SANAPRESS

Leave a comment