Vijesti

Prijem za maturante medrese “Gazi Isa-beg”

maturanti2-640x426Po starom dobrom obicaju Fakultet za islamske studije je i ove godine organizirao koktel za maturante medrese Gazi Isa-beg u Novom Pazaru.

Druženje sa maturantima muskog i ženskog odjeljenja, uz prigodnu zakusku, su priredili studenti i Uprava Fakulteta za islamske studije.
Ovom Prilikom prisutnim maturantima se obratio dekan Fakulteta prof.dr.hfz. Almir Pramenković, koji je izrazio dobrodošlicu maturantima i budućim studentima kako Fakulteta za islamske studije tako i ostalih, sa posebnim apostrofiranjem na uslove, mogućnosti i prednosti  studiranja  na našem Fakultetu.

Uz očekivanje da će veliki broj maturanata upisati Faskultet za islamske studije u Novom Pazaru dekan se je ovom prilikom i osvrnuo na kampanju oko upisa  novih studenta u akademskoj  2013/2014  godini.

Prisutnima se je obratio i direktor Medrese Rešad ef. Plojović. Maturantima je sugerisao da će se u imati u vidu gdje će upisivati i završavati fakultet a da će prednost u budućem radu i djelovanju pri Islamskoj zajednici imati prije svega svršenici Fakulteta za islamske studije, jer neosporno  je da upravo na ovom Fakultetu ne manjka znanja,kvaliteta i iskustva.

Informativna služba FIS-a

Leave a comment