Vijesti

Maturanti Medrese “Gazi Isa-beg” posjetili FIS

Maturanti i maturantice Medrese “Gazi Isa-beg” u Novom Pazaru imali su privilegiju da 29. i 30. aprila 2024. godine posjete prostorije Fakulteta za islamske studije (FIS) i upoznaju se sa životom na ovoj visokoškolskoj instituciji. Dekan dr. Enver Omerović srdačno ih je dočekao zajedno sa profesorima i predstavnicima Vijeća studenata FIS-a, te ih proveo kroz nastavne i pomoćne objekte fakulteta.

Tokom posjete, maturantima je pružena prilika da se upoznaju sa nastavnim planom i programom FIS-a, kao i sa različitim aktivnostima studenata na fakultetu. Oduševljenje nije krila ni jedna od prisutnih maturantkinja i maturanata, koji su sada na važnoj raskrsnici u odabiru fakulteta za dalje studije.

U znak pažnje i dobrodošlice, svim maturantima su uručeni skromni pokloni. Ova posjeta nije samo pružila uvid u život na FIS-u, već je također ojačala veze između Medrese “Gazi Isa-beg” i ovog visokoškolskog centra, pružajući maturantima dodatnu podršku i informacije u njihovom procesu odlučivanja o budućim studijama.