Vijesti

Dva studenta iz Rusije upisala Fakultet za islamske studije

Jusuf i Nail iz ruskog grada Penza od danas su studenti Fakulteta za islamske studije. Dobrosošlicu su im poželjeli rukovodioci Fakulteta za islamske studije, naglašavajući da je ovo produk saradnje Fakulteta za islamske studije i Islamske zajednice u Rusiji.

Ovo je jedan eksperimentalni put kojim smo danas krenuli a studenti koji su nam stigli od danas će početi sa studiranjem osnovnih studija, ističe menadžer Fakulteta za islamske studije.

„Mi se radujemo ovoj saradnji, radujemo se širenju Fakulteta za Islamske studije, prelazimo granice koje su bile nacrtane do sada i ta neka saradnja i taj neki ogroman trud koji se ulaže je počeo da se vidi i ostvaruje. Hvala Bogu što imamo danas i ove studente iz Rusije, mi smo vrlo radosni i drago nam je zbog ovoga, komunikacija će u početku iči otežano ali imamo plan, imamo razrađenu aktivnost koja će slijediti ovih dana. Oni će vrlo brzo početi sa učenjem bosanskog jezika a nakon što ostvare zadovoljavajući rezultat smislu jezika da mogu da prate nastavu, oni će krenuti vrlo brzo i aktivno da prate nastavu i da započnu svoje studije.“

Fakultet će im biti podrška u svakom smislu, potrudit ćemo se da ovim studentima obezbijedimo sve uslove kako bi nesmetano pratili nastavu, završili osnovne studije i bili jedan reprezent koji će se vratiti sa vrlo pozitivnim utiscima iz našeg grada i naše institucije, poručio je menadžer Fakulteta za islamske studije.