Vijesti

Predsjednik Mešihata uručio stipendije studentima iz Rusije

Dana 08.10.2020. godine predsjednik Mešihata muftija dr. Mevlud ef. Dudić, primio je dekana FIS-a dr. Enver ef. Gicića sa studentima koji će naredne četiri godine studirati na Fakultetu za islamske studije.
Predsjednik Mešihata poželio je dobrodošlicu studentima iz Rusije koje je na školovanje u Novi Pazar poslala IZ-a Rusije. Dogovor je napravljen kada je delegacija Mešihata boravila u posjeti IZ-i Rusije, kada je obećano da će IZ-a u Srbiji obezbijediti po dvije stipendije svake godine za studente iz Rusije.
Muftija Dudić je uručio stipendije istakavši da je naša IZ-a u prethodnom periodu slala svoje svršenike Medrese u islamski svijet, uz obezbijeđene stipendije univerziteta tih država. Hvala Bogu sada smo mi u prilici da su na našem Fakultetu za islamske studije vrata širom otvorena svima koji su željni znanja islama.
Studenti Jusuf Surkin i Nail Tuktarov porijeklom iz Rusije su tatarske nacionalnosti i vrlo su sretni što im se pružila prilika da stiču znanje na ovom prestižnom fakultetu. Zahvalni su upravi Fakulteta i Islamskoj zajednici u Srbiji na pomoći i podršci.