Vijesti

Delegacija Medžlisa IZ-e Jajce posjetila FIS

U nedjelju 15. oktobra 2023. godine delegacija Medžlisa IZ-e Jajce, posjetila je dekana Fakulteta za islamske studije dr. Envera Omerovića. Nakon srdačnih čestitki dr. Omeroviću na izboru na funkciju dekana i simboličnih hedija, u bratskom muhabetu razmijenjena su iskustva u dosadašnjem radu FIS-a i Medžlisa IZ-e Jajce, te razmatrana mogućnost raznih aktivnosti na polju da've i edukacije mladjih generacija, te realizacije odredjenih zajedničkih projekata u budućnosti. Dekan dr. Omerović je s musafirima obišao zgradu FIS-a, i upoznao ih s historijatom od osnivanja, trenutnim aktivnostima, te im predstavio viziju razvoja FIS-a kroz planirane planove i aktivnosti.

Delegacija je prije FIS-a, obišla Mešihat IZ-e u Srbiji, Medžlis IZ-e Novi Pazar, Vakufsku direkciju i ostale institucije koje djeluju pri Mešihatu IZ-e u Srbiji.

Delegaciju musafira iz Jajca su činili: Zehrudin ef. Hadžić, glavni imam, Jusuf Duranović, sekretar Medžlisa, Zuhdija Humić, PR za medije, Mirela Humić, predsjednica Asocijacije žena “Esma Sultanija”, Amela Hadžić, direktorica vrtića “Emina”, Sabina Hajrić Duranović, ispred Odjela za brak i porodicu Medzlisa Jajce, Džejla (kći Mirele i Zuhdije) i Zejneba (kći Zehrudina i Amele).