Vijesti

Delegacija FIS-a posjetila predsjednika i zamjenika predsjednika Mešihata IZ-e u Srbiji

U ponedjeljak 11. decembra 2023.godine, delegacija Fakulteta za islamske studije u Novom Pazaru na čelu s dekanom FIS-a dr. Enverom Omerovićem posjetila je predsjednika Mešihata IZ-e u Srbiji muftiju dr. Mevlud ef. Dudića. U sastavu delegacije, pored dekana FIS-a dr. Envera Omerovića, bili su i profesori dr. Hajrudin Balić, hfz. dr. Almir Pramenković i hfz. dr. Haris Hadžić.

U ime delegacije FIS-a, dekan dr. Enver Omerović mubareklisao je muftiji dr. Mevlud ef. Dudiću reizbor na mjesto predsjednika Mešihata Islamske zajednice u Srbiji sa dovom Allahu, dž.š., da mu i ovaj mandat bude berićetan i ispunjen hairli aktivnostima i uspješnim projektima od kojih će imati koristi svi muslimani na nivou Sandžaka, Srbije, ali i naše bošnjačke dijaspore. Uz obostrano zadovoljstvo, bilo je riječi posebno i o nastavku saradnje na relaciji Mešihat – FIS, te o nastavku realizacije ranije započetih projekata, ali o planiranju novih koji će sigurno doprinijeti daljem progresu, razvoju i prosperitetu FIS-a, kao jedne od najvažnijih odgojno-obrazovnih institucija koja djeluje u sklopu Mešihata, ali i čitave IZ-e na prostoru Sandžaka i Srbije.

Nakon dekana, i profesori koji su bili u sastavu delegacije FIS-a, mubareklisali su muftiji dr. Mevlud ef. Dudiću i uputili dovu Allahu, dž.š., da mu podari snage i dobro zdravlje, te da mu On Uzvišeni olakša preuzeti emanet.

Nakon posjete muftiji dr. Dudiću, delegacija FIS-a posjetila je i zamjenika predsjednika Mešihata IZ-e u Srbiji muftiju dr. Rešada ef. Plojovića i mubareklisali mu, također, reizbor na istu funkciju, sa dovom Allahu, dž.š., da mu olakša preuzeti emanet. U bratskom muhabetu, pored ostaloga, bilo je riječi o nastavku dalje saradnje i budućim planovima, i realizaciji istih na dobrobit svih muslimana na prostoru Sandžaka, Srbije ali i bošnjačke dijaspore, posebno sa nivoa Mearifske službe Mešihata IZ-e u Srbiji na čijem čelu je muftija dr. Rešad ef. Plojović.