Vijesti

Dekan Fis-a dr. Enver Omerović mubareklisao muftiji dr. Mevludu Dudiću reizbor na mjesto predsjednika Mešihata IZ-e u Srbiji

U subotu 9. decembra 2023.godine u amfiteatru Fakulteta za islamske studije u Novom Pazaru, izborno tijelo Mešihata islamske zajednice u Srbiji ponovo je ukazalo povjerenje muftiji dr. Mevludu Dudiću izabravši ga za predsjednika Mešihata IZ-e u Srbiji u narednom petogodišnjem mandatu.

Tim povodom, dekan Fis-a dr. Enver Omerović uputio je čestitku muftiji Dudiću, i tom prilikom istakao:

“Poštovani muftija dr. Mevlud ef. Dudiću, Vaš ponovni izbor na mjesto predsjednika Mešihata islamske zajednice u Srbiji potpuno je opravdan i zaslužen, i ovim današnjim lijepim haberom, radosni su muslimani u Sandžaku i čitavoj Srbiji, ali i našoj dijaspori. Moja želja je da Vam i ovaj mandat bude ispunjen i realiziran uspješnim projektima koju su u interesu našeg naroda, ali i svih muslimana na nivou Sandžaka, Srbije i dijaspore. Radujem se nastavku naše saradnje u realizaciji ranije započetih projekata, ali se nadam i iniciranju novih koji će sigurno doprinijeti daljem progresu, razvoju i prosperitetu Fis-a, ali i čitave IZ-e u cjelini. Na kraju, molim Allaha, dž.š., da Vam podari dobro zdravlje, i da Vam On Uzvišeni olakša preuzeti emanet.” – navedeno je u čestitki dekana Fis-a dr. Envera Omerovića.