Vijesti

Šejh Mahmud el-Nedždi u posjeti FIS-u

U ponedeljak, 11.12.2023., Fakultet za islamske studije u Novom Pazaru posjetio je šejh Mahmud el-Nedždi iz Kuvajta, predsjednik organizacije “Ihja et-turas el-islami” koja sa svojim projektima djeluje u svim sandžačkim gradovima, ali i na cijelom prostoru R. Srbije gdje žive muslimani. Sa njim u pratnji bila je delegacija Valufske direkcije Mešihata predvođena hfz. Kemal ef. Mahmutovićem i sjeničkim glavnim imamom Berin ef. Ljajićem.

Dekan dr. Enver Omerović mu je izrazio dobrodošlicu i zahvalio na dosadašnjoj saradnji istakavši da ona u narednom periodu treba biti još veća i čvršća, te da se kuvajtski narod kroz mnoge projekte koje finansiraju na ovom prostoru ponašaju bratski prema nama. Prodekan msc. Harun Eminagić je podsjetio prisutne na hajrate ove kuvajtske organizacije u svim sandžačkim gradovima, te da nije zaboravljen ni FIS, jer je šejh Mahmud upoznat sa načinom finansiranja ove ustanove i da od države nemaju redovna primanja.

Vijeće studenata FIS-a, predvođeno hfz. Eminom Zukorlić, ukratko je predstavilo svoj dosadašnji rad, kao i projekte koji se planiraju realizirati u narednom periodu.

Na kraju, šejh Mahmud je istakao da se u Sandžaku ne osjeća strancem, da je on jedan od nas i da smo mi dio njih, te da će i u narednom periodu preko svoje organizacije finansirati projekte Islamske zajednice.