Vijesti

Samo na Fakultetu za islamske studije 15 (Hafiza) čuvara Kur'ana Časnoga

vecer kurana fis15 (2)
Ono čime se uprava Fakulteta za islamske studije u Novom Pazaru, a i šira zajednica ponosi jeste činjenica da Fakultet doista ima izuzetne, uzorne studente koji su posljedica pažljivo biranih kadrova i neumornog rada sa svakim studentom ponaosob.

Kao produkt uloženog truda na ovoj visokoškolskoj ustanovi, sa ponosom ističu, da imaju 15 hafiza, što profesora što studenata. Upravo ovo je i bio povod organizacije Večeri Kur'ana, koja je održana na Fakultetu za islamske studije 15.aprila.

Ovoj prezentaciji je prisustvovao i uvaženi Predsjednik Mešihata dr. Mevlud ef. Dudić. On se kratko obratio prisutnima, pohvalivši kadar Fakulteta, marljive studente i upravu. Predsjednik dr. Dudić je istakao da je posebno ponosan što je ovakva jedna manifestacija organizirana upravo u ovoj zgradi, na ovom mjestu gdje je bila džamija Isa-beg Ishakovića a sada zgrada Islamskih ustanova. Ovo je mjesto gdje se učio Kur'an i gdje se treba učiti.

Ovom prilikom, također, predsjednik Mešihata muftija dr. Dudić je podsjetio sebe i sve nas na čovjeka koji je volio Kur'an a bio je dio ovog tima, ali koji više nije sa nama, čineći dovu za rahmetli prof. dr. Mehmeda Mešića.

Ubiremo plodove i sa još većim elanom i željom nastavljamo dalje, zahvaljujemo se na povjerenju našim studentima i nastojat ćemo da i u narednom periodu ispunimo  očekivanja.

Sekretarijat FiS-a

vecer kurana fis15 (3)vecer kurana fis15 (1)fis vece kurana 15 (1)fis vece kurana 15 (15)fis vece kurana 15 (13)fis vece kurana 15 (14)

Leave a comment