Vijesti

Održana svečana dodjela diploma na FIS-u

Na Fakultetu za islamske studije u Novom Pazaru, 04.05.2023. godine, održana je svečanost na kojoj su uručene diplome svršenicima FIS-a na osnovnim i master studijama.

Tom prilikom, prisutnima se obratio predsjednik Mešihata Islamske zajednice i Uprave Fakulteta dr. Mevlud Dudić. On je izrazio svoje zadovoljstvo što ova ustanova već punih 22 godine uspješno djeluje. Muftija Dudić je čestitao Fakultetu na uspješno organiziranoj međunarodnoj konferenciji čiji učesnici su prisustvovali dodjeli diploma. Istakao je da preko četrdeset univerzitetskih profesora iz dvanaest država predstavlja dokaz da je ovaj fakultet prepoznatljiv u islamskom svijetu. Predsjednik Mešihata je čestitao diplomantima, njihovim porodicama i profesorima, poželjevši im sve najbolje u životu.

Prisutnima se obratio i dr. Hajrudin Balić koji je govorio o značaju FIS-a, studiranju na njemu i rezultatima koje postiže. Prisjetio se prvog dekana i osnivača Fakulteta rahmetli muftije Muamera Zukorlića koji je dugi niz godina bio profesor ovog fakulteta, što je samo po sebi velika čast. Dr. Balić je čestitao diplomantima i njihovim porodicama i uručio diplome.

Također, prisutnima se obratio i hfz. dr. Almir Pramenković koji je govorio o značaju izučavanja, vrijednosti nauke i Fakulteta za islamske studije. Čestitao je diplomcima i uručio diplome svršenicima master studija.

Najboljim studentima plakete uručio je muftija Dudić. Najbolji student na osnovnim studijama je Nejra Mavrić, dok je na master studijama najbolje rezultate postigao Edin Redžepović.

Prisutnima se obratio i direktor Instituta islamske misli iz Španjolske dr. Mustafa Hakim koji je poselamio skup i poželio Upravi, profesorima i stidentima puno uspjeha.

5