Vijesti

Održana promocija 14. broja Islamske misli

U ponedeljak, 6.11.2023., upriličena je promocija novog broja časopisa Islamska misao, godišnjaka Fakulteta za islamske studije. Ovogodišnji promotori četrnaestog broja bili su: prof.dr. Mustafa Fetić, hfz. prof. dr. Haris Hadžić i doc. dr. Fatima Fejzović. Uvodničar i moderator programa bio je prodekan msc. Harun Eminagić.

U svojim izlaganjima govornici su istakli vrijednost ovog časopisa koji je izvrstan poligon mislećim ljudima, naučnicima i teolozima da predstave svoja naučna dostignuća široj javnosti. Islamska misao je i svojevrsna islamska enciklopedija u malom jer u njemu su kroz 21 tekst od 28 autora uvrštena promišljanja iz raznih naučnih oblasti.

Na kraju, zaključeno je da ovo intelektualno blago treba da posjeduje svaka muslimanska, bošnjačka kuća i pozvani su svi profesori i asistenti da se aktivno uključe u pripremanju slijedećeg broja ovog prestižnog časopisa.

Proučena je i dova pred dušu rahmetli muftije akademika Muamera ef. Zukorlića koji je na današnji dan, prije dvije godine, preselio na ahiret, a jedan je od glavnih pokretača ovog godišnjaka.