Vijesti

Održane Sportske igre islamskih fakulteta

U periodu od 20.05 – 22.05.2011. godine, u Zenici je održana Fakultijada na kojoj su učestvovali Fakultet za islamske studije iz Novog Pazara, Fakultet islamskih nauka iz Sarajeva, Islamski pedagoški fakultet iz Bihaća, Islamska omladina Zagreb i Islamska omladina Crne Gore.

 

Takmičenja su se odvijala u pet disciplina za muškarce (fudbal, košarka, ateltika, stoni tenis i šah), i jedna za djevojke (odbojka). Fakultijada je prvi međunarodni susret između islamskih fakulteta koji su organizirali domaćini iz Zenice uz punu podršku Unije studenata islamskih Fakulteta. Svaku pohvalu zaslužuju naša braća iz Zenice koji su uložili ogroman trud i napor da Fakultijada prođe u najboljem mogućem redu i kao i to da bi se gosti osjećali što ugodnije u čemu su, svakako, uspjeli.

Naši studenti na ovim takmičenjima uspjeli su da se okite diplomama: Šerif Šačić, I mjesto u stonom tenisu; Semir Čupović, I mjesto u šahu i III mjesto na 800m u trčanju; Haris Bećirović, II mjesto u bacanju kugle.

Naše studentice osvojile su I mjesto u odbojci.

U fudbalu i košarci našim studentima pripalo je IV mjesto.

Ekipa FIS-a je dobila diplomu za fer-plej, a Emil Škrijelj izabran za potpresjednika Unije studenata islamskih fakulteta.

Leave a comment