Vijesti

Novi naslovi za biblioteku FIS-a

U okviru akcije Fakulteta za islamske studije u Novom Pazaru „Pokaži brigu, daruj knjigu“, bibliotečki fond bogatiji za još nekoliko naslova. Još jedna potvrda da je ovaj Fakultet centar koji spaja ljude istih sistema vrijednosti, odnosa prema dobru i uopšte prema suštinskim vrijednostima.

-Želimo izdvojiti vrijednu donaciju knjiga, preko 60 a tiče se tematike književnosti, politike, kulture i civilizacije. Donacija je iz Švedske. Direktno se zahvaljujemo Elviru Bajraktareviću i Ramizu Gerbi koji su knjige izdvojili iz kućnog fonda i učinili jedno dobro djelo obogativši fond biblioteke Fakulteta. Želimo se također zahvaliti i prof. Šerifu Lukaču koji nam je dostavio nekoliko desetina naslova između ostalog i sabrana djela njegovog rahmetli sina Aldina Lukača. Radi se o zbirkama poezije njegovih djela, kao i našem sandžačkom piscu i izdavaču Enesu Haliloviću koji je donirao pozamašan broj naslova, kaže mr. Seid Hadžić generalni menadžer FISa.

Kampanja traje idalje i pozivaju sve one koji žele biti dio ove akcije da to i učine.

-Mi i sada imamo pozamašan mjesta gdje možemo skladištiti naslove u biblioteci. Imamo još kapaciteta i pozivamo sve da doniraju klnjige kako bi obogatili biblioteku koja je već jedna od prestižnih biblioteka na ovom našem prostoru.

Biblioteka FISa je, kako kaže, prije nekoliko mjeseci brojala više od 25 hiljada naslova a ta brojka se svakim danom povećava.

Leave a comment