Vijesti

Dekan Gicić na konferenciji u Izmiru

 

 

 

U gradu Izmiru, Turska, od 6. do 7. novembra 2019. godine, u organizaciji ICEFS-a iz Londona, Fakulteta za islamske studije i Internacionalnog univerziteta u Novom Pazaru, održava se Međunarodna naučna konferencija na temu „Savremeni trendovi u društveno-humanističkim naukama“.
Sandžak na ovoj veoma važnoj konferenciji predstavljaju dekan Fakulteta za islamske studije u Novom Pazaru prof. dr. Enver Gicić, kao i rukovodilac Odjela za odnose sa arapskim svijetom pri Fakultetu prof. dr. Siham Mewid.
Učešće na konferenciji uzelo je nekoliko desetina izlagača iz više od 20 zemalja svijeta.
Dr. Enver Gicić je imao obraćanje u svojstvu predstavnika organizatora, naglasivši da je Fakultet islamske studije, kao i Mešihat IZ-e u Srbiji, veoma ponosan na plodove saradnje sa ICEFS-om koji su iz godine u godinu sve veći, prenijevši direktoru ove renomirane organizacije dr. Mustafi Hakimu i njegovim saradnicima iskrene selame od predsjednika Mešihata muftije dr. Mevlud ef. Dudića uz želju i poziv da Novi Pazar ponovo bude domaćin slične konferencije kakva je bila ona u aprilu ove godine.
Dr. Gicić je imao čast da predsjedava prvom sesijom, dok je dr. Mewid imala zapaženo obraćanje u ime svih izlagača na konferenciji, čime je našem Fakultetu i našim profesorima odato veliko priznanje.
Također, dr. Siham Mewid je ujedno predsjedavala i drugom sesijom ove naučne konferencije.

Informativna služba FIS-a

Leave a comment