Vijesti

Najavljeno ponovno otimanje zgrade FIS-a

Fakultet za islamske studije u Novom Pazaru najoštrije osuđuje ponovnu najavu otimanja zgrade Islamskih ustanova ovog fakulteta. Grupa tajkuna kriminalaca uz pomoć korumpiranih sudija i političara uporno nastoji oteti ovu zgradu koja predstavlja simbol opstanka vakufa na ovom prostoru.

 

Ovim se samo potvrđuje diskriminatorski odnos vlasti prema vakufskoj imovini, dok se na drugoj strani Srpskoj pravoslavnoj crkvi vraća njena oduzeta imovina i poklanja nova.

Ova nastojanja predstavljaju nastavak agresije na Islamsku zajednicu sa namjerom slabljenja pobjedničkog talasa u odbrani svoje vjere, vakufa i ustanova Islamske zajednice.

Ova najava je paničan pokušaj neprijatelja Islamske zajednice da izazivanjem nereda skrenu pažnju sa kraha njihovih planova da ovladaju Islamskom zajednicom.

Obzirom na spregu kriminala, politike i državnih organa, studentima, njihovim roditeljima, profesorima i svim muslimanima ne preostaje ništa drugo već da se, kao i do sada, organizuju u odbrani Fakulteta za islamske studije i vakufa.

Otimanje zgrade Islamske ustanove najavljeno je za sutra, srijedu 18. januara u 10 sati.

Dekanat FIS-a

Leave a comment