Vijesti

Drugi broj Taliba izašao iz štampe

Časopis studenata Fakulteta za islamske studije, Talib, izašao je iz štampe. Uz nesebično zalaganje članova redakcije, ali i svih studenata koji su svojim radovima obogatili sadržaj ovog visoko-kvalitetnog časopisa, čitaoci imaju priliku upoznati se sa bitnim novostima na Fakultetu i obogatiti svoje znanje uz veliki broj tekstova koji obrađuju sve teme bitne za muslimane: od islamskih i pedagoških, preko naučnih i istraživačkih, do književno-umjetničkih.

 

Riječ urednika:

 

“Es selamu alejkum!

 

Neka je hvala Uzvišenom Allahu, dž.š., i neka je selam i salavat na Muhammeda, prvaka ljudi na dunjaluku i Ahiretu.

Allahovom milošću, poštovani čitaoci, evo nas opet na jedno korisno druženje kroz naš časopis Talib.  Kao i prvi put, trudili smo se da ovaj časopis učinimo što kvalitetnijim, kako bismo se mi i generacije poslije nas što bolje okoristili njime. Ovaj put smo uložili dodatni napor da ovaj broj bude makar za nijansu bolji, jer nas je iskustvo prošlom broja tjeralo na to.

 

 

 

Obrađivali smo aktuelne teme poput; ekologije, morala, transplatacije organa… s ciljem davanja odgovora na probleme današnjice za koje gotovo ne postoji rješenje kod SAVREMENOG ČOVJEKA, kojeg je baš ta zaluđenost tom nekakvom nepogrešivošću u postupcima dovela do toga da se katastrofalno zagadila naša planeta i pokvario ljudski moral. Eto, tako je uvijek i bilo: neko kvari a neko popravlja. Hvala Allahu da mi popravljamo i ukazujemo ljudima na Pravi put, put na kojem je čist vazduh, okolina i duša. Kao što znate, TALIB je prvi studentski časopis na našim prostorima, a činjenica je da danas ima mnogo fakulteta koji egzistiraju na teritoriji Sandžaka, pa iskreno se nadamo da će ovo naše drugo pojavljivanje podstaći i njih da formiraju časopise kojima će afirmirati sebe i svoje instituciju, i obogatiti i nas, i biti nam konkurent u takmičenju  činjenja dobrih djela. Zahvaljujem se svim našim saradnicima i sponzorima kao i ekipi koja je nesebično radila na ovom broju. Nek nam je hajirli i ovaj broj TALIB-a i neka Uzvišeni učini da nam još dugo potraje i bude sebeb za uspostavljanje dobra i reda među ljudima. Neka je hvala Allahu Gospodaru Arša i svega stvorenog!

 

Amin!”

Urednik

Mirsad Hadrović

 

OVDJE možete preuzeti isječak iz časopisa.

Leave a comment