Vijesti

dr. hfz. Almir Pramenković ponovo imenovan za dekana FIS-a

Članovi Mešihata Islamske zajednice u Srbiji na sjednici održanoj 15. 05. 2012. godine u proširenom sastavu jednoglasno su čestitali muftiji Muameru ef. Zukorliću na uspješnom vođenju kampanje, ušešću i ostvarenim rezultatu na izborima za predsjednika Republike.

Kako nam je saopšteno, Mešihat najoštrije osuđuje najavu Rasima Ljajića o osnivanju takozvane “nove Islamske zajednice”, pozivajući sve imame i pripadnike islama da zbiju svoje redove na putu odbrane Islamske zajednice.
Na sjednici Mešihata po raspisanom konkursu na mjesto dekana Fakulteta za Islamske studije imenovan je dosadašnji vršilac ove dužnosti dr. hfz. Almir Pramenković. Mešihat je takođe usvojio izvještaje o organizaciji hadždža i kurbanskoj akciji.
Na sjednici su predstavljeni izvještaji o radu ustanova i udruženja Islamske zajednice čije usvajanje Mešihat preporučuje Saboru IZ-e u Srbiji koji će zasijedati naredne subote.
Nakon ovih izvještaja članovi Mešihata su konstatovali da je neophodno pojačati podršku postojećim ustanovama i udruženjima Islamske zajednice, te unaprijediti njihovu međusobnu saradnju i koordinaciju.
Izvor: SANAPRESS

 

Leave a comment