Vijesti

Dodjela certifikata za polaznice projekta “Putnik sa Kur’anom”

Dana 11.05.2023. u amfiteatru Fakulteta za islamske studije svečano su uručeni certifikati za polaznike kurseva u okviru projekta “Putnik sa Kur’anom”, koji su u toku mjeseca ramazana organizirale studentice našeg fakulteta. Projekat je bio podijeljen na kurs hifza sure El-Džasije, kurs tedžvida i kurs sufare, kao i online program koji se sastojao od gledanja istoimenog serijala.
Polaznice kurseva ne kriju oduševljenje projektom. Idvajamo samo neke od impresija:
“Zaista mi se svidjelo, motiviše čak i kad ponestane snage da se ide dalje. Priče, ljudi koji su hafizi, njihova borba… Samo Allah da Vas nagradi zbog ovog hajirli projekta.”
“Meni je ovo mnogo pomoglo da obnovim nešto što sam davno učila. Što se tiče predavača, sve pohvale. Baš su se potrudile da naučimo i pažljivo harf po harf savladamo. Allah, dž.š., da ih nagradi.”
“Video snimci u kojima je kroz primjere prikazano da je moguće naučiti Kur’an ma koliko teško bilo, uticali su na mene i demantovala sva moja opravdanja da ne učim Kur’an na pamet korak po korak…”

Dodjela je završena uručivanjem hedija, dovom i osmijehom. Molimo Uzvišenog Allaha da obilato nagradi učesnice ovog projekta, studentice koje su preuzele emanet podučavanja kao i sve one koji su bili sebeb ovom velikom hajru.