Vijesti

Delegacija FIS-a kod gradonačelnika Novog Pazara

Visoka delegacija Fakulteta za islamske studije predvođena dekanom dr. hfz. Almir-ef. Pramenkovićem, a u čijem je sastavu su bili i prodekan mr. Mustafa Fetić te predsjednik Upravnog odbora Fakulteta dr. Mehmed Mešić, posjetila je 12.01.2009. godine gradonačelnika Novog Pazara dr Mirsada Đerleka.
Tom prilikom, u srdačnom susretu predstavnika FIS-a i prvog čovjeka grada razmijenjena su mišljenja o nizu aktuelnih pitanja i tema. Dekan dr. Pramenković je u ime Fakulteta čestitao dr Đerleku na izboru na ovu veoma značajnu funkciju, te izrazio spremnost Fakulteta za saradnju sa opštinskim strukturama u domenima zajedničkog djelovanja.
Gradonačelnik je izrazio zadovoljstvo posjetom i spremnost da izađe u susret zahtjevima Fakulteta u bilo kom pogledu, u okviru svojih mogućnosti. On je potencirao organizovanje i realizaciju nekoliko značajnih projekata u smislu edukacije građana kako bi se spremnije uključivali u rješavanje nagomilanih problema.
Obje strane su se saglasile da jedino zajedničkim djelovanjem i kvalitetnim nošenjem emaneta mogu odgovoriti na povjerenje pred ljudima, a posebno pred Bogom.

Leave a comment