Vijesti

Dekan Omerović u produktivnoj posjeti Kuvajtu za razvoj akademske saradnje

Dekan Fakulteta za islamske studije prof. dr. Enver Omerović ovih dana boravi u Kuvajtu u radnoj posjeti kod istaknutih kuvajtskih organizavija i partnera našeg fakulteta.

Prvog dana boravka potpisan je ugovor saradnje između FIS-a i kuvajtske organizacije Džud Al Hajrije, koji podrazumjeva podučavanje naših studenata i profesora arapskom jeziku korištenjem naprednih tehnologija i specijalizovanih centara. Također, dekan dr. Omerović imao je bitne i važne razgovore sa rukovodiocem Bejtu-l-zekata dr. Msdzd Al Azrmiijem, zamjenikom ministra vakufa Muhmed el Ulejm, i generalnog sekretara “Imane ame lil evkaf” dr. Nasr Muhamed el Haned, gdje su istaknuti neki značajni projekti za Islamsku zajednicu, ali i sandžačku regiju u cjelini.
Dana 15.02.2024 dekan se sastao sa dekanom Pravnog fakulteta dr. Muhamedom Mukatijem i tom prilikom je potpisan sporazum saradnje. To je jedan od elitnih fakulteta koji broji 2800 studenata sa velikim iskustvom, tradicijom i saradnjom sa mnogim svjetskim visoko-obrazovnim ustanovama.