Vijesti

Abdelah Aduk Esueih doktorirao na FIS-u

viber-image-4Dana 13.07.2016. godine  na Fakultetu za islamske studije zvanje doktora islamskih nauka iz oblasti komunikacije stekao kandidat iz UAE, koji je rođen u Birmingemu u Velikoj Britaniji, gospodin Abdellah Adil Ešueih. Tročlanu komisiju činili su mentor prof. dr. Admir Muratović – prodekan FIS-a, predsjednik komisije prof. dr. Enver ef. Gicić – dekan FIS-a, te Nazar Umran – član komisije.

Mentor prof. dr. Muratović ističe da mu je bila čast i zadovoljstvo što je bio u prilici svojim mentorstvom uticati na rad Abdellaha, dodajući da je ovo korak dalje ka internacionalizaciji ovog fakulteta, obzirom da je postao prepoznatljiv kao f

akultet koji se otvara i prema istoku i prema zapadu.

Tema doktorske disertacije bila je „Uticaj masovnih i iskorišćenih medija u situacijama kada se dešavaju nesreće i njihov uticaj na mase“. Kandidat Abdellah, oduševljen onim što je vidio i doživio prvenstveno od svog mentora, a i od samog Fakulteta ističe da ovaj fakultet u budućnosti vidi kao most spajanja Arapa sa Bošnjacima, među kojima, završava, nema suštinske kulturološke razlike.

Gospodin Abdellah Adil Ešueih je svoju doktorsku disertaciju odbranio sa najvećom ocjenom.

https://youtu.be/LuYGFxO_RHI

 

Leave a comment