Vijesti

Uspješno završena dvodnevna konferencija na FIS-u

Dodjelom sertifikata i zahvalnica završena je međunarodna konferencija „Sistem vrijednosti i njegov utjecaj na razvoj dijaloga i promociju topološkog vođenja i porodične medijacije“.

Domaćin i suorganizator konferencije zajedno sa Internacionalnim centrom za edukaciju i strategiju razvoja porodice iz Londona bio je Fakultet za islamske studije.

Gosti istakli zadovoljstvo te izrazili ponos onime što su vidjeli tokom boravka u Novom Pazaru.

“Iznova ističem važnost organiziranja konferencije ovdje na ovom mjestu jer Novi Pazar i Sandžak ima priliku da bude most spajanja između islamskog svijeta s jedne strane i zemalja zapadne Evrope s druge strane i zbog toga je jako važno što smo u prilici imati sve ovo ovdje. Želim na kraju da istaknem osobno zadovoljstvo što sam imao prilike sresti se sa ovim ljudima koji vode ovu cijelu priču, nakon toga sa svim ovim ljudima koji su sa strane i učestvovali na ovoj konferenciji o ovoj važnoj temi, čije ćemo rezultate tek biti u prilici da uživamo. Poruka jeste da je ovo veoma značajno što se organiziralo.” 

Iz Londonskog Internacionalnog centra za edukaciju i strategiju razvoja najavili nove projekte u saradnji sa ustanovama Islamske zajednice u Srbiji.

SANA – Adaleta Sejdović-Hamzić / FOTO – SANA

Leave a comment