Vijesti

Uručeni indeksi brucošima na Fakultetu za islamske studije

Dana, 05.10.2017. godine upriličen je prijem i dodjela indeksa studentima I godine u akademskoj 2017/2018. godini na Fakultetu za islamske studije . Riječi dobrodošlice studentima je uputio dekan dr. Enver Gicić, govoreći da studenti danas upravo tu daju prisegu pred Allahom dž.š. da će sticati znanje koje će koristiti za očuvanje vjere i da taj emanet ne smiju izdati do Sudnjeg dana.

„Nama ne trebaju klonovi, već studenti koji će se takmičiti u sticanju znanja i činjenju dobra. Ljudi koji će se boriti za očuvanje vjere na ovim prostorima i očuvanje generacija koje tek dolaze to je naš emanet“ poručio je dekan Gicić.

On je dalje dodao da su profesori i osoblje Fakulteta na raspolaganju svim studentima i zatražio od njih da budu aktivni, ažurni i radni kako bi od profesora dobijali maksimum.

Glavna poruka koju ne smiju zaboraviti je da prije svega poštuju svoj Fakultet za islamske studije na kojem će sticati znanje.  Indekse studentima su uručili prodekan dr. Admir Muratović, hfz. Haris Hadžić i dr. Hajrudin Balić.

SANA- Amela Salković

Leave a comment