Vijesti

Svečanost povodom Dana Fakulteta za islamske studije

IMG_3479

Novi Pazar – Islamska zajednica u Srbiji i Fakultet za Islamske studije u Novom Pazaru organizovali su danas svečanu Akademiju povodom Dana fakulteta u Velikoj sali Mešihata, ovoj svečanosti, u okviru koje je organizovana i dodjela diploma studentima, prisustvovali su i predsjednik Mešihata Islamske zajednice u Srbiji, muftija dr. Mevlud ef. Dudić, narodni poslanik u Skupštini Srbije Muamer Zukorlić, izaslanik reisuululeme Husena Kavazovića, Ibrahim Begović, predstavnici nevladine Organizacije Kosovo za Sandžak sa Kosova, predstavnik Uprave za saradnju sa crkvama i vjerskim zajednicama, Vladimir Todić, delegacija Internacionalnog Univerziteta i predstavnici političkih i društvenih ustanova iz Novog Pazara

Dekan fakulteta, dr Enver Gicić, istakao je da ova institucija radi već 15 godina i da je zahvaljujući Muftijama Zukorliću i Dudiću ova institucija postal prepoznatljiva po svom kvalitetu.

Narodni poslanik u Skupštini Srbije ,emeritus Muftija Muamer ef. Zukorlić čistatao je diplomantima I magistarntima ovaj dan Iiporučio studentima da trebaju biti ponosni što su bili student Fakulteta za Islamske studije, istakao je da je jedna od posebnih vrijednosti koja se baštini na ovom fakultetu jeste slobodna misao.

Predsjednik Mešihata IZ u Srbiji muftija dr. Mevlud ef. Dudić, poručio je diplomcima da se zalažu za dobro, nada se i još boljoj saradnji sa Državnim organima R. Srbije

Predstavnik Uprave za saradnju sa crkvama i vjerskim zajednicama Vladimir Todić, rekao je da je saradnja Fakulteta i ovog državnog organa na izuzetnom nivou, da će se nastaviti pomagati razvojne projekte na ovom fakultetu.

Izaslanik reisu-l-uleme Husena Kavazović, Ibrahim Begović poželio je uspješan rad i u budućnosti, i naglasio da Islamska Zajednica u BIH očekuje da će ovaj fakultet dati doprinos ukupnom razvoju visokog školstva.

Uz prisustvo profesora, studentima su uručene diploma ovog fakulteta , na samom kraju dovu je proučio direktor Medrese Rešad ef. Plojović.

SANA – A.ŠabotićIMG_3341IMG_3343IMG_3344IMG_3345IMG_3359IMG_3361IMG_3432IMG_3434 - Copy - CopyIMG_3435 - Copy - CopyIMG_3437 - Copy - CopyIMG_3371IMG_3442 - Copy - CopyIMG_3461 - Copy - CopyIMG_3456 - Copy - CopyIMG_3454 - Copy - CopyIMG_3373IMG_3387IMG_3429IMG_3404IMG_3466 - CopyIMG_3471

Leave a comment