Vijesti

Susret dekana i prodekana fakultetā Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini

U organizaciji  Uprave za obrazovanje Rijaseta Islamske zajednice u BIH, dana 25. septembra je održana sjednica Vijeća dekana Fakulteta. Na sjednici su razmatrane važne teme u vezi rada Fakulteta koji djeluju pri Rijasetu IZ-e u BIH, dogovoren je zajednički rad na organizaciji godišnjih susreta od kojih će se prvi održat u Sarajevu.

Dogovoreno je osnivanje Unije studenata islamskih fakulteta i zajedničke aktivnosti na naučnom planu između ovih obrazovnih ustanova. Sjednicom je predsjedavao direktor Uprave za nauku i obrazovanje Rijaseta IZ-e u BIH Dževad Hodžić. Fakultet za islamske studije u Novom Pazaru je predstavljao prof. dr. Hajrudin Balić.

Sljedećeg dana, 26. septembra, u organizaciji Fakulteta islamskih nauka Univerziteta u Sarajevu, a u povodu 46. godišnjice uspješnog rada na putu promicanja odgojnih i znanstvenih vrijednosti, Fakultet islamskih nauka u Sarajevu na čelu sa dekanom prof. dr. Mustafom Hasanijem bio je domaćin i organizator zajedničkog druženja i izleta profesora i saradnik fakultetā Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini. Domaćini, dekani, profesori i saradnici sa Islamskog pedagoškog fakulteta u Zenici, Islamskog pedagoškog fakulteta u Bihaću i Fakulteta za islamske studije u Novom Pazaru, proveli su ugodne trenutke u Centru za Kur᾽an i Hadis Fakulteta islamskih nauka u Sarajevu. Druženje je dodatno obogatila vožnja trebevičkom žičarom, šetnja i ručak na Trebeviću. Bila je ovo jedinstvena prilika za međusobno upoznavanje, razgovor i razmjenu iskustava. Očekuje se da će ovakva vrsta druženja postati ugodna praksa u narednim godinama.