Vijesti

Studenti FIS-a posjetili Međunarodni sajam knjiga u Beogradu

Dana 28. oktobra 2023. godine studenti Fakulteta za islamske studije su, zajedno sa upravnikom Biblioteke Fakulteta doc. dr. Nedžada Redžepovića, posjetili 66. Međunarodni beogradski sajam knjiga koji se od 21. do 29. oktobra 2023. godine održava u Beogradu pod sloganom “Živjele knjige”.

Ovaj poznati praznik knjige je i ove godine ugostio najznačajnije domaće i brojne strane pisce i izdavače koji predstavljaju  svoja stara i aktuelna izdanja. Počasni gost ovog 66. izdanja sajma je Francuska.

Važno obilježje Sajma knjiga je bogat prateći program. Kroz brojne promocije, prezentacije, predavanja, okrugle stolove i tribine, stručnoj i širokoj publici, u kojoj su jučer bili i naši studenti, učesnici predstavljaju niz tema važnih za književnost, izdavaštvo i kulturu.

Nakon posjete Sajmu studenti su posjetili najznačajniji kulturno-historijski kompleks u Beogradu Beogradsku tvrđavu i park Kalemegdan iz Osmanskog perioda, što je bio pravi užitak i svojevrstan čas historije i islamske kulture i civilizacije na terenu.