Vijesti

Studenti FIS-a na omladinskom susretu NEDWE

 

Na 21. omladinskom susretu u organizaciji NEDWE koji se odigrao u Sarajevu, učešće su uzeli i studenti FIS-a. Šest studenata Fakulteta je prisustvovalo seminaru koji je održan u periodu od 22. 7. 2016. do 27. 7. 2016. Cilj seminara je bio dodatna edukacija bošnjačke omladine s prostora Bosne i Hercegovine, Srbije (Sandžaka), Crne Gore, Hrvatske i Makedonije.

Bogat program je obuhvatio prezentaciju tri stručna seminara: Kako biti uspješan daija svojima ponašanjem, Uspjeh sa svrhom – kako i zašto biti uspješan i Opšta poimanja liderstva.

13

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Osim stručnih predavanja, programom su bile predviđene i druge aktivnosti poput namaza u džematu, sastanaka učesnika seminara, otvorenih predavanja u džamiji, susreta sa organizatorima itd. Osim toga, učesnici su imali priliku da aktivno sudjeluju i održe kratka predavanja  u džamiji ili pokažu svoje talente u zabavnom programu ili sportskim aktivnostima.

12

Nekoliko studenata Fakulteta je osvojilo nagrade i priznanja za uspješno učešće u natjecanju u učenju određenih kur'anskih sura, a trojica studenata FIS-a su zajedno sa još dvojicom učesnika iz MOK-a osvojili nagradu za pobjedu na turniru u fudbalu. Nagrade su uručene na završnoj svječanosti u hotelu Bristol.

Pored edukativnog sadržaja, sportskih i zabavnih aktivnosti, bio je je upriličen i jednodnevni izlet prilikom kojeg je posjećeno više mjesta: Konjic, Vrelo Bune i Mostar.

 

11

Leave a comment