Vijesti

Student Fakulteta za islamske studije na skupu mladih iz Evrope u Briselu

Student III godine Fakulteta za islamske studije, Dženis Pepić, boravio je od 27. oktobra do  3. novembra 2017. godine u Briselu, gdje je učestvovao na seminaru iz oblasti medjureligijskog dijaloga i tolerancije.  Ovo je seminar koji su organizovali EU i ERASMUS+, a u njegovom fokusu je medjureligijski dijalog,u kojem svako predstavlja vrijednosti svoje vjere i kulture iz koje dolazi. Učešće na pomenutom seminaru uzelo je oko 40 studenata iz cijele Evrope,iz različitih zemalja. Srbija je imala  svoj tim, čiji su članovi bili iz Sombora, 3 pravoslavca i 2 katolika, uključujući i Dženisa Pepića koji predstavljao multietničko iskustvo Sandžaka.

Tokom trajanja seminara Dženis Pepić je učestvovao i odvojenim radionicama samo za učesnike islamske vjeroispovjesti gdje je svojim milozvučnim učenjem Kur'ana, ali i predstavljanjem pogleda na islam iz ugla studenta Fakulteta za islamske studije oduševio prisutne. Takodjer, kao jedna od najvažnijih aktivnosti na seminaru bilo je i učenje na temu izrade projekata gdje su nakon teorijskog dijela svi učesnici imali šansu da se predstave sa jednim projektom.

Nakon uspješno okončanih planova na polju obezbjedjivanja kvalitetnog prostora za nastavu, Fakultet za islamske studije će se u narednom periodu posebno fokusirati na projekte koji imaju za cilj pravljenja ukupnog ambijenta za afirmaciju što više kvalitetnih pojedinaca koji su, gdje se nalazili, jako ponosni na činjenicu da su studenti našeg Fakulteta.

Info služba

Fakulteta za islamske studije

Leave a comment