Vijesti

Sjajni utisci nakon otvaranja projekta “Zar nije vrijeme da se srca smekšaju”

Veliki da’vetski projekat u organizaciji studenata FIS-a, a uz podršku uprave Fakulteta, otpočeo je kako je i planirano: besprijekorno oranizirano i plodonosno. Studentice prve i druge, a i starijih godina, su svojim aktivnim učešćem na otvaranju projekta 20. februara 2023. godine obogatile štand. Važne da'vetske aktivnosti su sprovele predano i sa puno entuzijazma, pozivajući i podsjećajući na praktikovanje naše vjere. Njihov angažman u formi kviza probudio je zainteresovanost naroda, dok su poklonima i promotivnim materijalom izmamile nezaboravne osmjehe.

Na predavanju uvažene profesorice Mersihe, prisutne su imale čast i zadovoljstvo ugostiti profesorice sa fakulteta i druge mualime. Profesorica Mersiha je svojim predavanjem osvježila srca prisutnih, komentarišući kur'anske ajete i ističući vrijedne koristi i nasihate.

Dan pun prelijepih utisaka i plodova truda krunisan je posebnim iznenađenjem koje su studentice priredile profesorici Semini Aličković, koja je, po nepodijeljenom mišljenju studenata “osvojila srca i pažnju studenata svojim predanim radom i dobro organiziranom pripremom za svako predavanje”.