Vijesti

FIS ravnopravan sa ostalim islamskim fakultetima u BiH

5.06.2012. godine je reisu-l-ulema dr. Mustafa Cerić sa svojim saradnicima mr. Muharem ef. Omerdićem i Mensurom Karadžom primio rektora Internacionalnog univerziteta u Novom Pazaru prof. dr Mevluda Dudića i dekana Fakulteta za islamske studije u Novom Pazaru prof. dr hfz. Almira Pramenkovića.

Povod posjete je dostava dokumentacije Fakulteta radi upisa u Registar Islamske zajednice u BiH. Delegacija je detaljno prezentirala svu neophodnu dokumentaciju koju su saradnici Reisu-l-uleme preuzeli i stavili u dalju proceduru. Ovim će se Fakultet za islamske studije upisati u Registar i dobiti istovjetan status kao i drugi islamski fakulteti u BiH.

Tim povodom dekan Pramenković je izjavio:

„Upis Fakulteta za islamske studije u Registar IZ u BiH nesumnjivo će doprinijeti konstruktivnijoj i tješnjoj suradnji institucija, nastavnog osoblja i studenata Bosne i Sandžaka gdje će se na lepezi islamskih fakulteta u BiH u Registar artikulisati Fakultet za islamske studije iz Novog Pazara. Osim toga, za nas kao visoko naučno-obrazovnu instituciju, ovo je od velikog značaja jer nam pruža osjećaj da nas u Bosni IZ doživljava kao svoje. Stoga bih se najsrdačnije zahvalio uvaženom reisu-l-ulemi dr Mustafi ef. Ceriću i saradnicima na razumijevanju i punoj podršci koju daju Fakultetu za islamske studije u Novom Pazaru.“

Izvor: Rijaset.ba

Leave a comment