Vijesti

Prof. Vahida Arnautalić odbranila master rad na Fis-u

U četvrtak 23. novembra 2023.godine, prof. Vahida Arnautalić iz Orašja, odbranila je master rad na Fakultetu za islamske studije u Novom Pazaru, na temu:

“Islamska vjeronauka na području muftijstva tuzlanskog – stanje i perspektive”.

Rad je branjen pred komisijom u sastavu: muftija prof. dr. Mevlud Dudić – mentor, prof. dr. Hajrudin Balić – predsjednik komisije, i hfz. prof. dr. Haris Hadžić, član.

Komisija je pohvalila master rad i prof. Vahidu Aranutalić na uloženom trudu, i sugerisali joj da ovaj master rad publikuje kao knjigu, a svakako i da nastavi dalje svoje usavršavanje na doktorskim studijama.

Odbrani su, pored ostalih, prisustvovali i dekan Fis-a dr. Enver Omerović, prodekan msc. Harun Eminagić, kao i muž prof. Vahide, dr. Mirsad Arnautalić.

Mubarek olsun msc. Vahidi Arnautalić i njenoj porodici sa dovom Allahu, dž.š., da im podari svako dobro.

Iz biografije msc. Vahide Arnautalić

Arnautalić (rođ. Pekarić) Vahida, kći rah. Vehida i Mejre, rodjena je 21. 06. 1986.godine u Gradačcu, gdje je završila osnovnu, a nakon toga i srednju mješovitu školu. Na Filozofskom fakultetu Univerziteta u Tuzli, 2008.godine završava višu Pedagošku školu, a nakon toga, 2012.godine na Fakultetu Prirodno-matematičkih i odgojnih znanosti Sveučilišta u Mostaru diplomira, i dobija zvanje profesorice razredne nastave. Aktivno je angažirana u radu Medžlisa islamske zajednice Orašje, kao koordinatorica Odjela za brak i porodicu, kao i u Medjureligijskom vijeću BiH, a pored navedenog, obavlja poslove vjeroučiteljice u Osnovnoj školi u Orašju. Udata je i majka dva sina.