Vijesti

Predstavnici FIS-a na prijemu za Islamske fakultete u regionu

Na Internacionalnom univerztitetu Burdž u Sarajevu upriličen je prijem i svečana večera za dekane i upravu islamskih fakulteta u regionu. Na prijemu su učestvovali predstavnici Fakulteta islamskih nauka u Sarajevu, Fakulteta za islamke studije u Novom Pazaru, Islamskog pedagoškog fakulteta u Zenici i Islamskog pedagoškog fakulteta u Bihaću. U ime Fakulteta za islamske studije u Novom Pazaru prijemu je prisustvovao dr. Hajrudin Balić i mr. Enver Omerović.

Domaćin na prijemu je bio poznati turski intelektualac i direktor prestižne turske bolnice Sema, profesor Mustafa Ozdžan, rektor Burdža. Razmatrani su modeli buduće saradnje, kao i zajedničkog nastupa u sferama zajedničkih interesa. Predstavnici Burdža su istakli punu podršku Islamskim fakultetima u regionu, nudeći sve svoje kapacitete na raspolaganje u cilju širenja opštedruštvenih vrijednosti. 

Burdž je poznati turski univerzitet, koji djeluje u sastavu mreže preko dvije hiljade takvih univerziteta, koledža i drugih naučnih i kulturnih ustanova u svijetu. Ova mreža u Sarajevu ima nekoliko koledža, srednju školu, i uspješno se razvijaju dajući veliki doprinos obrazovnom sistemu Bosne i Hercegovine.

Burdž je poznat po visokom standardu u organizovanju i izvođenju nastave, kvalitetnim kadrom i uspješnim studentima. U Sarajevu studira preko šest hiljada studenata, a veliki broj njih dolaze iz inostranstva.

Leave a comment