Vijesti

Predsjednik Mešihata primio delegaciju ISESCO-a

3

U utorak 27.10.2015. godine predsjednik Mešihata Islamske zajednice u Srbiji muftija dr. Mevlud ef. Dudić primio je delegaciju Islamske organizacije za obrazovanje, nauku i kulturu (ISESCO) koju su činili Halid Samadi – savjetnik premijera Maroka za obrazovanje i direktor Centra  za islamsku misao, te Jusuf Ebu Daka – predstavnik ISESCO-a.

Muftija Dudić je gostima iz Maroka poželio dobrodošlicu, upoznao ih sa organizacijom Islamske zajednice u Srbiji i projektima koje ona realizuje. Takođe im se zahvalio na razumijevanju i uspostavi saradnje sa Islamskom zajednicom, naročito sa Fakultetom za islamske studije.

Predstavnici ISESCO-a su izrazili svoje zadovoljstvo boravkom u Sandžaku i što će sporazum potpisan sa FIS-om omogućiti jačanje saradnje Islamske zajednice i ove značajne svjetske islamske organizacije.

Inače, gospoda Samadi i Ebu Daka u Novom Pazaru borave povodom višednevnog seminara na temu „Kognitivni razvoj i njegova uloga u unapređenju obrazovanja i naučnih metoda istraživanja u islamskim znanostima“ koji se pod pokroviteljstvom Mešihata, a u organizaciji Fakulteta za islamske studije i ISESCO-a održava na FIS-u.

Informativna služba Mešihata

Leave a comment