Vijesti

Pozitivna iskustva studenata FIS-a sa Ljetnje škole

ljetnjaskola31-640x480U organizaciji Centra za za napredne studije iz BiH, održana je Ljetnja škola koju je pohađalo  petoro studenata iz Sandžaka,od kojih dvoje sa  Fakulteta za islamske studije.
Ljetnja škola je trajala u periodu od 20-28. avgusta, a predavanja su se održavala u Podgorici i Sarajevu.

Pored studenata islamskog fakulteta, Ljetnjoj školi su prisustvovali i studenti iz Bugarske, Albanije, Bosne i Hercegovine, Hrvatske,Kosova, Makedonije, Crne Gore, Slovenije i Turske.
Predavanja su se održavala na engleskom jeziku, tako da su studenti imali priliku da usavrše poznavanje engleskog jezika. Studenti su boravili prva tri dana u Podgorici, gdje su imali priliku slušati kako vjerska predavanja , tako i predavanja iz oblasti menadžmenta.

Poslednji dan boravka u Podgorici, studenti su odradiliu prezentacije o svojoj zemlji, a u večernjim časovima je bio organizovan  obilazak grada.

Sljedećeg dana, studenti su se zaputili prema Bosni, gdje su u putu obisli Pocitelj, vrelo Bune i Mostar. Boravak u Sarajevu je trajao 5 dana i studenti su imali prilike slušati eminentne predavače poput Ahmeda Alibašića, Mirze Sarajkića, Haruna Karčića, Adisa Hećimovića…
Studenti su također imali priliku da posjete Srebrenicu i Potočare.

Na kraju su studentima uručeni sertifikati od strane direktora Centra  za napredne studije, Senada Ćemana.

Leave a comment