Vijesti

Posjeta učenika medrese Gazi Isa-beg FIS-u

Klikni za punu veličinuUčenici četvrte godine medrese Gazi Isa-beg posjetili su Fakultet za islamske studije u Novom Pazaru u četvrtak 12. 03. 2009. godine.Ova posjeta je organizovana u sklopu redovnih aktivnosti Fakulteta da se na najbolji način predstavi potencijalnim studentima u narednoj školskoj godini.

Učenike su predvodili direktor medrese Nedžad-ef. Hasanović i hafiz Mirfad Fijuljanin a na Fakultetu za islamske studije su ih dočekali dekan FIS-a hafiz dr. Almir Pramenković, prodekan mr. Mustafa Fetić i Prof.dr. Mehmed Mešić predsjednik upravnog odbora FIS-a, kao i profesor Enver-ef. Omerović.

Klikni za punu veli%u010Dinu

Nakon obilaska prostorija FIS-a u jednoj od učionica organizovan je radni sastanak rukovodilaca FIS-a i učenika na kome su dekan Pramenković i profesor Omerović izvršili prezentaciju studijskih programa.

Dekan hafiz Pramenković je posebno istakao da na FIS-u postoji šest departmana ili studijskih programa na kojima studenti mogu da steknu različita znanja iz islamskih nauka ali da FIS ima i departmane na kojima se mogu upisati i ne muslimani. Ovo čini FIS jedinstvenim fakultetom u regionu jer on je u stvari mini univerzitet na kome predaje 45 profesora, a od toga 7 hafiza Kur'ana.

Klikni za punu veli%u010Dinu

Profesor Omerović je posebno naglasio koliko znači za muslimana da u mjestu u kome se rodio radi, živi i studira. FIS je velika blagodat od Allaha dž.š. i taj Fakultet je prvobitno kao Islamska pedagoška akademija postavio temelje visokom obrazovanju u Sandžaku.

Klikni za punu veli%u010Dinu

Prezentacija se završila pitanjima koja su učenici postavljali kako bi sebi još više pojasnili i približili FIS i kako bi im to pomoglo da donesu ispravnu odluku i da se na proleće prijave i upišu da studiraju na ovom fakultetu.

Leave a comment