Vijesti

Podijeljeni indeksi brucošima na Fakultetu za islamske studije

U biblioteci Fakulteta za islamske studije organizirana je dodjela indeksa brucošima. Dodjeli je pored rukovodioca Fakulteta za Islamske studije prisustvovao i predsjednik Mešihata Islamske zajednice u Srbiji muftija dr. Mevlud ef. Dudić.

Na samom početku brucoše je poselamio i dobrodošlicu im poželio prodekan Fakulteta za Islamske studije prof. dr. Admir Muratović.

„Dobro došli na naš i vaš prvi radni dan vašeg studiranja na Fakultetu za Islamske studije. Želim se prije nego što krenemo po protokolu da radimo, najtoplije zahvaliti uvaženom predsjedniku Mešihata Islamske zajednice u Srbiji, muftiji prof. dr. Mevlud ef. Dudiću koji je ujedno i profesor i predsjednik Upravnog odbora našeg Fakulteta, naše veliko zadovoljstvo, što je i pored toga što ima zakazane obaveze izdvojio da pokaže i ukaže poštovanje i ovom fakultetu i vama studentima.“, istakao dr. Muratović.

Muftija Mevlud ef. Dudić je brucošima poručio da iskoriste potencijale koje nudi Fakultet za islamske studije.

„Ovo je nova faza u vašem životu, od danas ste akademski građani, ponijet ćete indeks ali ne svakakav indeks, već indeks koji posebno treba da znači u vašem životu i posebnu ulogu treba da igra, zato slobodno od danas kada budete dobili ovaj indeks uvijek ističite da imate ovaj indeks, indeks Fakulteta za islamske studije, ponosno to ističite. Svi su indeksi dobri i svi fakuteti su vrijedni ali je ovaj indeks i ovaj fakultet na posebnom značaju.“ Istakao muftija Dudić.

Brucošima se obratio i dekan Fakulteta za islamske studije dr. Enver Gicić ističući da su oni od sada dio porodice Fakulteta za islamske studije.

„Ja vam želim uspješno studiranje, sreće, da budete uspješni ljudi u svom životu, da budete radni. Fakultet za islamske studije je najljepši fakultet, nalazi se na trgu Gazi Isa-bega Ishakovića, on nije samo fakultet, on je naša historija, on je naša kultura, naša tradicija i zato ovaj fakultet gradimo zajedno i vi i mi i moramo svi skupa čuvati.“, naglasio dr. Gicić.

Sa ovim susretom zvanično su počela i predavanja brucošima Fakulteta za islamske studije.

Leave a comment