Vijesti

Na FIS-u održano edukativno predavanje za žene

Uprava Fakulteta za islamske studije prepoznala je potrebu organizovanje edukativne tribine za žene. Tribina je održana 21.03.2018 godine u amfiteatru FIS-a a na njoj su govorile msc.med dr Suada Gicić-Skenderi na temu “Reproduktivno zdravlje” i dr Olivera Simović na temu “Karcinom grlica materice”.

Predavači su stavili akcenat na važnost redovnih pregleda i brigu o zdravlju koje žene moraju da imaju, jer zdrava žena predstavlja zdravu porodicu. Pozvale su sve sugrađanke da što redovnije obavljaju svoje preglede kod ginekologa, te istakle da su doktori oni od kojih trebaju tražiti savjete i pomoć. Upoznale su prisutne sa najčešćim problemima žena kao i važnost preventivnih pregleda radi sprečavanja ozbiljnijih zdravstvenih oboljenja.

Prodekan FIS-a dr. Admir Muratović rekao je da ova visokoškolska ustanova organizovanjem ovih i sličnih tribina prvenstveno radi na podizanju svijesti kod sugrađana, te da je ponosan jer je FIS jedina obrazovna ustanova koja ističe važnost očuvanja zdravlja i čistoće u svakom pogledu.

Da je tribina uspješna pokazatelj je veliko interesovanje prisutnih kao i pitanja koja su naknadno postavljana predavačima.

SANA-Amela Salkovic

Leave a comment