Vijesti

Na FIS-u održana tribina «Uticaj IZ-e na očuvanje kulturne baštine Sandžaka»

Sinoć su na Fakultetu za islamske studije u Novom Pazaru studenti Šejma Zukorlić, Edina Avdović, Zehada Zeković, Hilmo Ljajić i Kemal Mujezinović kao i arhitekt Armin Redžepagić upriličili Tribinu na temu «Utjicaj Islamske zajednice na očuvanju kulturne baštine Sandžaka».

Cilj tribine je podizanje svijesti o značaju historijskih činjenica i arhitekture koja svjedoči o postojanju Bošnjaka vijekovima unazad na ovim prostorima.

Studenti su svojim izlaganjima doprinijeli da svi prisutni saznaju što više o temeljima njihovog, ali i svih prošlih i sadašnjih generacija koji su doprinijeli njihovom ostanku i opstanku.

Prisutnima su se obratili i dekan prof. dr. Enver Gicić i prodekan prof. dr. Admir Muratović koji su istakli da su studentima prilikom organizranja ove tribine dali slobodu da samostalno, bez kontrole uprave, pripreme i izvedu tribinu, tako da su, kako kažu, i sami premirejrno odgledali šta su to za njih pripremili.

Vijeće studenata posebnu zahvalnicu je dodijelilo prof. Jonuzu Džankoviću koji je uvijek tu kada je potreban studentima, a također, na tribini su dodijeljene i nagrade najboljim učesnicima fudbalskog i šahovskog turnira koji su prethodno organizirani.

https://www.youtube.com/watch?v=OjcRcbmPMcg

(SANA)

Leave a comment