Vijesti

Muftija Dudić posjetio muftiju Hasanovića

imagePredsjednik Mešihata Islamske zajednice u Srbiji muftija dr. Mevlud ef. Dudić, u pratnji prodekana Fakulteta za islamske studije prof. dr. Admira Muratovića, posjetio je, 01.12.2015. godine, predsjednika Mešihata IZ-e u Hrvatskoj muftiju dr. Aziz ef. Hasanovića.

Muftije su razgovarali o aktivnostima unutar Zajednice te projektima koji se odvijaju u mešihatima. Muftija Hasanović upoznao je muftiju Dudića s programom obilježavanja 100. godišnjice institucionalnog priznanja islama u Hrvatskoj koji će se održavati u narednoj godini.

Muftija Dudić pohvalio je napore koje Islamska zajednica u Hrvatskoj i Mešihat ulažu u projekat obilježavanja ove velike obljetnice. Također, upoznao je muftiju Hasanovića s aktivnostima koje Islamska zajednica u Srbiji provodi.

Dotakli su se pitanja migranata i aktivnosti koje su usmjerene pružanju pomoći onima kojima je najpotrebnija. Izrazili su zabrinutost zbog nedavnih nemilih događaja, posebno zbog zločina koji se dovode u vezu s islamom, iako su prema islamskom učenju zločini najstrožije zabranjeni i kao takvi zaslužuju bezrezervnu osudu.

Muftija Hasanović zahvalio se muftiji Dudiću i prodekanu Muratoviću na posjeti koja potvrđuje zajedništvo i jasnu opredijeljenost zalaganju na putu dobra i prosperiteta Zajednice, ali i društava u kojima Zajednica djeluje.

 

Informativna služba Mešihata

Leave a comment