Vijesti

FIS predstavio 10. broj časopisa „Islamska misao“

Već 10 godina uprava Fakulteta za islamske studije u suradnji sa studentima, javnosti predstavlja časopis „Islamska misao“ koji ima za cilj pokretanje različitih tema, predstavljanje naučnih istraživanja obuhvatajući vjerske i društvene teme. Prodekan dr. Muratović istakao važnost časopisa.

Dvadeset radova je objavljeno u ovom desetom broju, svakako simbolika je važna i ona govori da smo mi kroz ovih deset godina prošli kroz jedan mukotrpan proces boreći se za kvalitet i kada su u pitanju prostorni kapaciteti i ono što je suština postojanja a to je visoki standard kada je u pitanju obrazovanje, kako studenata tako i profesora koji imaju priliku to izraziti kroz pisanu riječ.

Osim stručnog kadra, kvalitetnog prenošenja znanja, menadžemnt ove ustanove može se pohvaliti i brojnim drugim aktivnostima.

Želim kazati još da je veliko zadovoljstvo istaći da kada je u pitanju islamski svijet, naš časopis je visoko rangiran, čak smo dobili potvrde iz Katara, Kuvajta i drugih zemalja da nijedan časopis nije rangiran na svjetskoj listi onako kako je naš časopis rangiran. Imamo zahtjeve da i oni učestvuju u realizaciji narednog broja časopisa.

Uprava Fakulteta za islamske studije radi na afirmaciji, usavršavanju programa, unaprijeđenju svojih kapaciteta a sve u cilju predstavljanja punog kvaliteta studentima i nastavnom osoblju.

 

SANA – Džana Džanković

Leave a comment