Vijesti

FIS organizirao pokaznu manifestaciju takmičarskog tipa

Na Fakultetu za Islamske studije organizirana je pokazna manifestacija kojom će ta visokoškolska ustanova uzeti učešće na međunarodnom takmičenju koje će biti održano u Maroku. Kako je FIS dugogodišnji član Unije Islamskih univerziteta i stanica obrazovnih institucija koje se bave podučavanjem arapskog jezika danas je u saradnji sa predškolskom ustanovom „Reuda“ realiziran edukativni program.

“Tako da samo mi danas, u koordinaciji sa vrtićem “Reuda” imali program koji je uspješno realiziran. Dječica iz “Reude” su radila na jednoj tkz mini pesmici a koja je edukativnog karaktera za podučavanjr arapske abacede. Uz svu koreografiju koja je bila potrebna kako bi sve to bilo upečatljivije.”

Osim djece iz “Reude”, učešće su uzeli i profesori arapskog jezika koji su govorili na različite teme, na arapskom jeziku.

“Pored značaja arapskog jezika u islamskim naukama; arapski jezik i pesništvo i pesnici koji nisu muslimani a govorili su o Muhamedu s.a.w. pohvalno. Fakultet za islamske studije će uzeti učešće na Međunarodnom takmičenju u Maroku gdje će se takmičiti iz svih oblasti”.

Na kraju manifestacije, održana je izložba radova studenata FIS-a na temu kaligrafije.

  SANA

Leave a comment