Vijesti

FIS domaćin susreta studenata islamskih fakulteta

Fakultet za islamske studije u Novom Pazaaru biće domaćin ovogodišnjih susreta studenata islamskih fakulteta. Susreti će biti održani u periodu od 29.4.2017. godine do 1.5.2017. godine. Učešće će uzeti studenti i Sarajeva, Bihaća,Zenice i Novog Pazara a po završetku susreta za osvojena mjesta predviđeni su sertifikati i pohvalnice.

Nakon završene četverodnevne naučne konferencije, FIS i dalje nastavlja sa svojim aktivnostima. Ove godine je domaćin unije, susreta fakulteta iz Bosne i Hercegovine, a riječ je o trodnevnim edukativnim i sportskim aktivnostima.

Subota je predviđena za edukativne aktivnosti, dok će se ekipe u nedjelju susresti na sportskim terenima u organizaciji FIS-a. Po završetku susreta za osvojena mjesta predviđeni su certifikati i pohvalnice.

Kako je kazao, predsjednik parlamenta za njih je veoma važno biti dio ovih aktivnosti a naročito biti domaćin unije fakulteta čije je sjedište u Sarajevu. FIS tijekom cijele godine radi na izvršavanju raznovrsnih aktivnosti, kako u edukativnom smjeru tako i kada je riječ o sportskim aktivnostima i ekskurzijama.

Leave a comment