Vijesti

Dodjela indeksa brucošima akademske 2022/2023. godine

Na Fakultetu za islamske studije 26.10.2022. organizirana je dodjela indeksa brucošima. Dodjeli je prisustvovao predsjednik upravnog odbora FIS-a muftija dr. Mevlud ef. Dudić i članovi upravnog odbora: hfz. prof. dr. Almir Pramenković i prof. dr. Hajrudin Balić.

Muftija Dudić je tom prilikom poručio studentima da se od njih očekuje da budu najbolji u svemu: “Svakako, ovo je nova faza u vašem životu. Ono što je iza vas je nešto što je lakše i jednostavnije. Postali ste akademski građani, studenti. Kad god vas neko pita gdje studirate, recite da studirate na islamskom fakultetu. Nemojte prihvatiti da vas neko isprovocira, pa da vas upoređuje sa nekima drugima i drugačijima. Elita jednog naroda se odlučuje da studira na elitnom fakultetu – islamskom fakultetu. Da, za početak je to dovoljno, ali samo za početak. Jer, ako ste došli da se samo prošetate kroz fakultet i ovu zgradu, onda ste promašili. A ako ste došli da prođete kroz tri faze: start, work, publish – da se upišete, registrujete i krenete; da marljivo radite, učite, studirate i stičete korisna znanja, te da biste na kraju završili i diplomirali – onda ste na pravome mjestu.”

Naglasio je da studentima ništa ne može biti bitnije i preče od prisustva nastavi, te da se moraju truditi da stiču korisna znanja.