Vijesti

Dodijeljeni indeksi studentima master studija na Fakultetu za islamske studije

U srijedu 05. decembra 2023. godine u biblioteci FIS-a upriličena je svečana dodjela indeksa i simboličnih hedija studentima Master studija na Fakultetu za islamske studije u Novom Pazaru. Iz godine u godinu, pored brucoša, uvećava se i broj zainteresiranih za usavršavanje na Master i doktorskim studijama na Fis-u, tako da je ove godine upisano 19 novih studenata.

Ovom veoma važnom događaju na Fis-u, prisustvovao je dekan dr. Enver Omerović, i profesori Fis-a dr. Nezar Omran, hfz. dr. Haris Hadžić i prof. Senad Saračević.

Na samom početku, obratio se dekan dr. Enver Omerović, mubareklisao i poželio dobrodošlicu novim studentima Master studija, i uputio im nekoliko savjeta vezanih za njihovo dalje usavršavanje na Fis-u.

Također, dekan FIS-a dr. Enver Omerović podsjetio je da je Fakultet za islamske studije prepoznat ne samo u Sandžaku, već i u širem regionu po svom kvalitetu, te da se na njemu odgaja i edukuje elita Bošnjaka, ali i Albanaca, Arapa, Turaka i svih ostalih koji su odabrali ovu visokoškolsku ustanovu za sticanje znanja i odgoj u duhu islama.

Dekan je na kraju obećao da će Fakultet za islamske studije opravdati ukazano povjerenje i biti na raspolaganju svim svojim studentima, uključujući i one na Master i doktorskim studijama da se edukuju i steknu što više znanja, te da budu sutra ponos Fis-a, ali i korisni članovi Islamske zajednice i našeg naroda u cjelini na prostoru Sandžaka, BiH ili na nekom drugom mjestu gdje žive.

Na kraju, prisutni profesori na čelu s dekanom, mubareklisali su svim budućim masterima sa dovom Allahu, dž.š., da uspješno okončaju master studije na Fis-u.