Vijesti

Delegacija Islamske zajednice Gnjilane posjetila Fakultet za islamske studije

Delegacija Islamske zajednice Kosova medžlisa IZ-e Gnjilane koju su činili: Naim Aliu predsjednik medžlisa, Iljaz Mustafa glavni imam IZ-e i Agim Hzseni sekretar Islamske zajednice Gnjilana, kao i predsjednik NVO „Kosovo za Sandžak“ Ismet Azizi, tokom svog boravka u Novom Pazaru povodom Pohoda na Hadžet, a nakon prijema kod predsjednika Mešihata IZ-e u Srbiji, muftije dr. Mevlud ef. Dudića obišli su i Fakultet za islamske studije gdje ih je primio prodekan dr. Admir Muratović.

Nakon srdačnog razgovora domaćini su goste upoznali sa radom ove visokoškolske ustanove, kao i sa prostornim kapacitetima, posebno u svjetlu posljednih proširenja na zgradi Islamskih ustanova. Gosti su bili jako zaodvoljni sa onim što su vidjeli i čestitali domaćinima na postignutim rezultatima.

Kako to i priliči ustanovi koju su posjetili, gosti i domaćini su razmijenili i prigodne poklone. Delegacija IZ-e Gnjilane je domaćinima poklonila dvije knjige: Monografija „Imami u Gnjilanu od 1912-2015 godine“, kao i knjigu „Mulla Idris Gnjilani“ autora dr. Muhamet Pirruku-a.

U ime Fakulteta gostima je knjigu „Drevna Bosna“ autora muftije Muamera Zukorlića poklonio muftija Dudić, a predsjedniku NVO „Kosovo za Sandžak“ Ismetu Aziziju, predsjednik BKZ-a, dr. Muratović.

Dekanat

Leave a comment