Vijesti

Delegacija FIS-a dr. Gicić i mr. Omerović u posjeti KSA

fis u ksa (2)Delegacija Fakulteta za islamske studije koju su činili dekan dr. Enver-ef. Gicić i mr. Enver-ef. Omerović, od 28.04. do 04.04. tekuće godine, boravila je u višednevnoj posjeti Saudijskoj Arabiji.

Tokom posjete, naša delegacija se susrela sa direktorom Instituta „Um Al-Qura“ u Mekki Adilom Hidžazijem, direktorom Svjetske organizacije za obrazovanje Ali Al-Omerijem te delegacijom humanitarne organizacije „Radžihi“ i Svjetske organizacije za Kur'an Časni, na čelu sa Abdullahom Basvirom.

fis u ksa (1)

Na sastancima dekan Gicić predstavio je projekat „Osnivanje centra za učenje arapskoj jezika“, koji će se sprovesti u organizaciji Fakulteta za islamske studije.Domaćini su sa velikim interesovanjem uzeli u razmatranje ovaj projekat, a također je dogovoreno da intenzivira saradnja između spomenutih institucija na planu razvijanja naučno istraživačkih projekata.

Radna posjeta je očekivano protekla veoma učinkovito, a Fakultet će nastaviti i dalje na povezivanju i uspostavljanju kontakata sa relevantnim institucijama za obrazovanje i Islamskom svijetu u cilju što efikasnijeg razvoja.

Leave a comment