Vijesti

Dekan Omerović primio priznanje za uspješno obavljenu funkciju glavnog imama

Dana 5. 10. 2023. godine izvršena je primopredaja dužnosti između dosadašnjeg glavnog imama Medžlisa IZ-e Novi Pazar dr. Enver ef. Omerovića, koji je izabran za novog dekana Fakulteta za islamske studije, i novoimenovanog v.d. glavnog imama Dženan ef. Kamešničanina.

Primopredaju je obavio predsjednik Mešihata Islamske zajednice muftija dr. Mevlud ef. Dudić, a ovom činu osim predstavnika Mešihata prisustvovali su i čelnici Muftijstva sandžačkog i Novopazarskog medžlisa.

U svom obraćanju muftija Dudić je kazao da je dr. Omerović u skoro osam godina organiziranja vjerskog života na području najvećeg medžlisa postigao značajne uspjehe u koordinaciji sa predsjednikom Medžlisa Enes ef. Ibrovićem, te da će u historiji Novopazarskog medžlisa biti upisan kao jedan od najuspješnijih glavnih imama.

Tom prilikom, efendiji Kamešničaninu uputio je korisne savjete za uspješno organiziranje vjerskog života na području Medžlisa, naglasivši da ključ uspjeha u svakom poslu, pa i ovako kompleksnom, jeste vrijedan rad, savjetovanje sa pretpostavljenima i iskusnijima, te lijep odnos sa kolegama.

Dženan-efendija zahvalio se na povjerenju koje mu je ukazano i lijepim riječima koje su o njemu kazali prisutni, obećavši da će dati maksimum, uz pomoć rukovodstva Mešihata i iskusnih kolega, kako bi nastavio uspješno organiziranje i unapređenje vjerskih aktivnosti na terenu.