Vijesti

Dekan FIS-a dr. Enver ef. Gicić posjetio kuvajtsko Ministarstvo vakufa

U utorak 07.02.2017. godine u jutarnjim satima predsjednik Mešihata IZ-e u Srbiji muftija dr. Mevlud ef. Dudić posjetio je Ministarstvo za vakuf i vjerska pitanja u Kuvajtu. Tom prilikom sastao se sa vekilom pomenutog ministarstva Feridom Asadom Abdullahom i njegovim saradnicima.

Tokom sastanka muftija Dudić je iznio najznačajnije aktivnosti koje se realizuju u okviru Mešihata, govorio o ustanovama Islamske zajednice, kao i o njihovim potrebama, te o položaju muslimana u Srbiji, istakavši da je od izuzetnog značaja da kuvajtsko Ministarstvo vakufa bude što prisutnije sa projektima u Sandžaku. Ministar Ferid Asad je zahvalio muftiji Dudiću na svemu što čini na polju islama te obećao da će finansirati jedan projekat koga predloži Mešihat.

Istoga dana predsjednik Mešihata je posjetio Humanitarnu organizaciju „Rahma“ gdje se sastao sa generalnim sekretarom Jahjom Sulejmanom el Ukajlom. Tokom sastanka bilo je riječi o ekonomskom stanju u Srbiji, izbjegličkoj krizi, kao i načinu da se pomogne migrantima u našoj zemlji. Muftija Dudić je govorio o aktivnostima Mešihata kada su izbjeglice u pitanju.

Ovime su završeni zvanični prijemi u Kuvajtu, a za srijedu 8. februara predviđena je posjeta medijskim kućama kod kojih vlada interesovanje za ovu posjetu delegacije Mešihata koju čine muftija dr. Mevlud ef. Dudić i dr. Enver ef. Gicić.

Informativna služba Mešihata

Leave a comment